Pyrus communis Doyenné du Comice

Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’, vaak eenvoudigweg ‘Comice’ genoemd, is een klassieke en hoog gewaardeerde perenvariëteit. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke perenvariëteit:

Oorsprong:

‘Doyenné du Comice’ is ontstaan in Frankrijk en werd geïntroduceerd in 1849. Het is genoemd naar de ‘Comice d’Hiver,’ een Frans genootschap van fruittelers.

‘Comice’ staat bekend om zijn uitzonderlijk zoete en sappige smaak. Het vruchtvlees is fijnkorrelig, boterachtig en smeltend, wat bijdraagt aan de algehele eetervaring.

De schil van ‘Comice’ is glad en dun, vaak groengeel met een roodachtige blos aan de zonnige zijde. De vorm van de peer is rond en enigszins afgeplat.

De oogst van ‘Comice’ vindt meestal plaats in oktober tot november, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

‘Comice’ peren zijn voornamelijk bedoeld voor verse consumptie vanwege hun uitstekende smaak en textuur. Ze zijn heerlijk als dessertpeer en worden vaak geserveerd met kaas.

Hoewel ‘Comice’ niet de langste bewaartijd heeft, kan het enige tijd worden bewaard in koelere opslagomstandigheden. Het is echter het beste om ze binnen enkele weken na de oogst te consumeren voor optimale smaak en textuur.

‘Comice’ is zelfbestuivend, wat betekent dat het in staat is om vrucht te dragen zonder bestuiving door pollen van andere perenbomen. Het kan echter nog steeds profiteren van bestuiving door andere perenrassen in de buurt.

‘Comice’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.