Pyrus communis Conference

Pyrus communis ‘Conference’ is een populaire perenvariëteit die bekend staat om zijn uitstekende smaak en goede bewaarbaarheid. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke perenvariëteit:

Oorsprong:

‘Conference’ is ontstaan in Nederland en werd geïntroduceerd in 1884. Het is sindsdien een van de meest geteelde en geconsumeerde perenvariëteiten ter wereld.

‘Conference’ peren hebben een zoete en sappige smaak met een lichte zuurgraad. Het vruchtvlees is fijnkorrelig en heeft een aangename textuur.

De peren hebben een langwerpige vorm met een groene schil die vaak wat roodachtige blos aan de zonnige zijde kan hebben. De schil kan een lichte ruwheid vertonen.

De oogst van ‘Conference’ peren vindt meestal plaats in september en oktober, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze peren zijn geschikt voor vers consumeren, maar ze lenen zich ook goed voor koken, in salades, en voor het maken van perensap en conserven.

‘Conference’ peren hebben uitstekende bewaareigenschappen en kunnen gedurende langere tijd worden bewaard, waardoor ze ideaal zijn voor winterconsumptie.

Hoewel ‘Conference’ zelfbestuivend is, kan het profiteren van bestuiving door stuifmeel van andere perenbomen. In een tuinomgeving kan het hebben van andere perenbomen met compatibele bloeitijden de opbrengst bevorderen.

Deze perenvariëteit gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.