Pyrus communis Concorde

Pyrus communis ‘Concorde’ is een peervariëteit die bekend staat om zijn zoete smaak en sappige textuur. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke perenvariëteit:

Oorsprong:

‘Concorde’ is ontstaan in Engeland en werd geïntroduceerd in 1977. Het is het resultaat van een kruising tussen de perenrassen ‘Conference’ en ‘Doyenné du Comice’.

‘Concorde’-peren hebben een zoete en sappige smaak met een milde zuurgraad. Het vruchtvlees is fijnkorrelig, smeltend en heeft een aangename boterachtige textuur.

De schil van ‘Concorde’ is groen met een lichte blos van roodachtig bruin aan de zonnige zijde. De vorm van de peer is typisch langwerpig, enigszins afgeplat, vergelijkbaar met ‘Conference’.

De oogst van ‘Concorde’ vindt meestal plaats in september tot oktober, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze peren zijn geschikt voor verse consumptie, maar kunnen ook worden gebruikt in salades, desserts en voor het maken van perensap.

‘Concorde’ heeft goede bewaareigenschappen en kan gedurende enkele maanden worden bewaard, waardoor het een uitstekende keuze is voor langere opslag.

‘Concorde’ is zelfbestuivend, wat betekent dat het in staat is om vrucht te dragen zonder bestuiving door pollen van andere perenbomen. Het kan echter nog steeds profiteren van bestuiving door andere perenrassen in de buurt.

‘Concorde’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.