Pyrus communis Clapp's Favorite

Pyrus communis ‘Clapp’s Favorite’ is een peervariëteit die bekend staat om zijn zoete en sappige vruchten. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke perenvariëteit:

Oorsprong:

‘Clapp’s Favorite’ is ontstaan in de Verenigde Staten en werd geïntroduceerd in 1860 door Thaddeus Clapp uit Dorchester, Massachusetts. Het is het resultaat van een kruising tussen ‘Flemish Beauty’ en ‘Bartlett’.

De peren van ‘Clapp’s Favorite’ hebben een zoete smaak met een milde zuurgraad. Het vruchtvlees is sappig, fijnkorrelig en heeft een boterachtige textuur.

De schil van ‘Clapp’s Favorite’ is glad en dun, vaak groengeel met een rode blos aan de zonnige zijde. De vorm van de peer is meestal peervormig.

De oogst van ‘Clapp’s Favorite’ vindt meestal plaats in augustus tot september, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze peren zijn geschikt voor verse consumptie en kunnen ook worden gebruikt in salades, desserts en om te koken.

Hoewel ‘Clapp’s Favorite’ enige tijd kan worden bewaard, heeft het over het algemeen niet de langste bewaartijd. Het is het beste om ze binnen enkele weken na de oogst te consumeren voor optimale smaak en textuur.

Net als de meeste perenbomen, profiteert ‘Clapp’s Favorite’ van bestuiving door pollen van andere perenbomen. Het hebben van andere perenrassen met compatibele bloeitijden in de buurt bevordert een goede vruchtzetting.

‘Clapp’s Favorite’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.