Pyrus communis Beurre Hardy

Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ is een perenvariëteit die bekend staat om zijn zoete smaak en sappige textuur. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke peer:

Oorsprong:

‘Beurré Hardy’ is ontstaan in Frankrijk en werd voor het eerst geïntroduceerd in 1820. Het is een oude variëteit die nog steeds gewaardeerd wordt om zijn kwaliteit.

De peren van ‘Beurré Hardy’ hebben een zoete en sappige smaak met een boterachtige textuur. Het vruchtvlees is fijnkorrelig en kan licht korrelig zijn richting het klokhuis.

De schil van de ‘Beurré Hardy’ is groen met een lichte blos van roodachtig bruin aan de zonnige zijde. De vorm is meestal peervormig.

De oogst van ‘Beurré Hardy’ vindt meestal plaats in september tot oktober, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

‘Beurré Hardy’ peren zijn geschikt voor verse consumptie, maar kunnen ook worden gebruikt in salades, als dessertpeer, en voor het maken van perensap of conserve.

Hoewel het geen extreem lange bewaartijd heeft, kan ‘Beurré Hardy’ enige tijd worden bewaard in koelere opslagomstandigheden.

Peerbomen, waaronder ‘Beurré Hardy’, profiteren van bestuiving door pollen van andere perenbomen. Het hebben van andere perenrassen met compatibele bloeitijden in de buurt is gunstig voor de vruchtzetting.

‘Beurré Hardy’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.