Prunus avium Regina

Prunus avium ‘Regina’, ook bekend als de Regina-kers, is een specifiek ras van de zoete kers (Prunus avium). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze kersensoort:

Smaak en textuur:

Regina-kersen staan bekend om hun uitstekende zoete smaak. Ze hebben een sappige textuur en een aangename balans tussen zoet en zuur. De kersen zijn vaak groot en hebben een stevige, knapperige textuur.

De Regina-kers heeft een aantrekkelijk uiterlijk met een dieprode tot bijna zwarte kleur wanneer ze rijp zijn. Ze hebben vaak een glanzende huid en een symmetrische vorm.

De oogsttijd van Regina-kersen valt meestal in het midden tot laat in het kersenseizoen, afhankelijk van de lokale klimatologische omstandigheden. Dit kan variëren, maar het is meestal in de zomer, ergens tussen juni en juli.

Regina-kersen zijn geschikt voor versconsumptie, maar ze kunnen ook worden gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals het maken van jam, taarten, en desserts.

Zoete kersen zoals Regina zijn vaak zelfonvruchtbaar, wat betekent dat ze bestoven moeten worden door het stuifmeel van een andere kersenboom om vrucht te dragen. Het is daarom aan te bevelen om andere kersenrassen in de buurt te planten voor een goede bestuiving.

Prunus avium-gewassen gedijen goed in gematigde klimaten. Ze hebben volle zon nodig voor optimale groei en vruchtzetting. De bodem moet goed doorlatend zijn om wateroverlast te voorkomen.