Prunus avium Mierlose Zwarte

‘Mierlose Zwarte’ is een variëteit van de zure kers (Prunus cerasus), die ook wel de Morel of Zure Kers wordt genoemd. Hier zijn enkele algemene kenmerken en informatie over deze variëteit:

Smaak en textuur:

Zure kersen, inclusief ‘Mierlose Zwarte’, hebben een zure tot lichtzure smaak. Ze worden vaak gebruikt in gebak, jam, gelei en sauzen. Het vruchtvlees is sappig.

‘Mierlose Zwarte’ heeft over het algemeen donkerrode tot bijna zwarte vruchten. De kersen zijn meestal kleiner dan zoete kersen.

De oogst van zure kersen vindt meestal plaats in het midden tot laat in de zomer, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Zure kersen worden vaak gebruikt in gebak, zoals kersenpasta, taarten en andere desserts. Ze kunnen ook worden ingemaakt, verwerkt tot jam of gelei, of vers worden gegeten als tussendoortje.

Zure kersenbomen, inclusief ‘Mierlose Zwarte’, kunnen profiteren van kruisbestuiving. Het planten van meerdere kersenbomen met compatibele bloeitijden in de buurt kan de opbrengst verbeteren.

Zure kersenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Ze hebben goed doorlatende grond nodig en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.