Prunus avium Lapins

Prunus avium ‘Lapins’ is een specifieke variëteit van de zoete kers (Prunus avium). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze kersenvariëteit:

Smaak en textuur:

‘Lapins’ staat bekend om zijn zoete smaak. De kersen hebben sappig vruchtvlees en zijn over het algemeen knapperig.

De vruchten zijn middelgroot tot groot en hebben meestal een ronde tot hartvormige vorm. Ze hebben een glanzende, donkerrode tot bijna zwarte schil. Het vruchtvlees kan roodachtig zijn.

De oogst van ‘Lapins’ vindt meestal plaats in het midden tot laat in het kersenseizoen, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze kersen zijn geschikt voor vers consumeren vanwege hun zoete smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in diverse culinaire toepassingen, zoals in desserts, jam, gelei en andere gerechten.

Zoete kersen, waaronder ‘Lapins’, profiteren van kruisbestuiving. Het planten van meerdere kersenbomen met compatibele bloeitijden in de buurt kan de opbrengst verbeteren.

Zoete kersenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.