Prunus avium Biggarreau Burlat

Prunus avium verwijst naar de zoete kers, en ‘Bigarreau Burlat’ is een specifieke variëteit van de zoete kers (Prunus avium). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over ‘Bigarreau Burlat’:

Biggarreau-Burlat
Smaak en textuur:

‘Bigarreau Burlat’ is bekend om zijn uitstekende zoete smaak en sappige, stevige vruchten. Deze kersen hebben een aangename knapperigheid.

De vruchten hebben meestal een grote, ronde vorm. Ze hebben een helderrode tot donkerrode schil en het vruchtvlees is sappig en roodachtig.

‘Bigarreau Burlat’ is een vroegrijpe variëteit en wordt vaak geoogst in het late voorjaar tot vroege zomer, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze kersen zijn geschikt voor vers consumeren vanwege hun zoete smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in diverse culinaire toepassingen, zoals in desserts, jam, gelei en andere gerechten.

Kersenbomen, waaronder ‘Bigarreau Burlat’, profiteren van kruisbestuiving. Het planten van meerdere kersenbomen met compatibele bloeitijden in de buurt kan de opbrengst verbeteren.

Kersenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.