Prunus domestica Reine Victoria

Prunus domestica ‘Reine Victoria’ is een bekende variëteit van de Europese pruim (Prunus domestica). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Smaak en textuur:

‘Reine Victoria’ pruimen hebben een uitstekende zoete smaak en sappig vruchtvlees. Ze worden vaak gewaardeerd vanwege hun heerlijke smaak en aroma.

De vruchten van ‘Reine Victoria’ zijn middelgroot en hebben een ovale vorm. Ze hebben een roodachtige tot paarse schil met een gouden of oranje blos aan de zonnige zijde.

De oogst van ‘Reine Victoria’ vindt meestal plaats in de late zomer, vaak in augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor verse consumptie vanwege hun heerlijke smaak. Ze worden ook veel gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts en kunnen worden ingeblikt voor langere houdbaarheid.

Pruimenbomen, inclusief ‘Reine Victoria’, zijn over het algemeen zelfbestuivend. Dit betekent dat ze in staat zijn om vrucht te dragen zonder dat er pollen van andere pruimenbomen nodig zijn.

Pruimenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.