Prunus domestica Reine Claude Verte

Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’ is een bekende variëteit van de Europese pruim (Prunus domestica), ook wel bekend als de groene Reine Claude-pruim. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Smaak en textuur:

‘Reine Claude Verte’ pruimen hebben een zoete en sappige smaak. Het vruchtvlees is fijn, stevig en aromatisch. Deze pruimen zijn geliefd om hun uitstekende smaak.

De vruchten zijn middelgroot tot groot en hebben een ronde tot ovale vorm. Zoals de naam al aangeeft, hebben ze een heldergroene schil. Het vruchtvlees is geelgroen van kleur.

De oogst van ‘Reine Claude Verte’ vindt meestal plaats in de late zomer, vaak in augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor verse consumptie vanwege hun uitstekende smaak. Ze worden ook vaak gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts en kunnen worden ingeblikt voor langere houdbaarheid.

Pruimenbomen, waaronder ‘Reine Claude Verte’, zijn over het algemeen zelfbestuivend. Dit betekent dat ze in staat zijn om vrucht te dragen zonder dat er pollen van andere pruimenbomen nodig zijn.

Pruimenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.