Prunus domestica Reine Claude d'Oullins

Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een bekende variëteit van de Europese pruim (Prunus domestica), ook wel bekend als de Reine Claude-pruim. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Smaak en textuur:

‘Reine Claude d’Oullins’ pruimen hebben een uitstekende zoete smaak en sappig vruchtvlees. Ze zijn bekend om hun heerlijke aroma.

De vruchten zijn middelgroot en hebben een ronde tot ovale vorm. De schil is glad en varieert van groen tot geel met een roodachtige blos aan de zonnige zijde.

De oogst van ‘Reine Claude d’Oullins’ vindt meestal plaats in de late zomer, meestal in augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor verse consumptie, maar ze worden ook vaak gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts, en kunnen zelfs worden ingeblikt voor langere houdbaarheid.

Pruimenbomen, waaronder ‘Reine Claude d’Oullins’, zijn over het algemeen zelfbestuivend. Dit betekent dat ze in staat zijn om vrucht te dragen zonder dat er pollen van andere pruimenbomen nodig zijn.

Pruimenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.