Prunus domestica Opal

Prunus domestica ‘Opal’ is een populaire variëteit van de Europese pruim (Prunus domestica). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Smaak en textuur:

‘Opal’ pruimen hebben een zoete, sappige smaak. Het vruchtvlees is stevig maar sappig, en ze hebben vaak een aangename aroma.

De vruchten van ‘Opal’ zijn middelgroot en hebben een ovale vorm. De schil is glad en heeft een karakteristieke donkerpaarse kleur, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn.

De oogst van ‘Opal’ vindt meestal plaats in de late zomer, vaak in augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

‘Opal’-pruimen zijn geschikt voor verse consumptie vanwege hun uitstekende smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts en andere gebakken producten.

Pruimenbomen, waaronder ‘Opal’, zijn over het algemeen zelfbestuivend. Dit betekent dat ze in staat zijn om vrucht te dragen zonder dat er pollen van andere pruimenbomen nodig zijn.

Pruimenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.