Prunus domestica Mirabelle de Nancy

Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een bekende variëteit van Mirabellenpruim, een type Europese pruim (Prunus domestica). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Smaak en textuur:

‘Mirabelle de Nancy’ staat bekend om zijn uitstekende zoete smaak en sappige, geeloranje vruchtvlees. Deze pruimen zijn vaak aromatisch en hebben een heerlijke smaak.

De vruchten van ‘Mirabelle de Nancy’ zijn klein tot middelgroot en hebben een ronde tot ovale vorm. Ze hebben een gladde, glanzende huid die geeloranje van kleur is.

De oogst van ‘Mirabelle de Nancy’ vindt meestal plaats in de late zomer, vaak in augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor verse consumptie vanwege hun uitstekende smaak. Ze worden ook veel gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts, en worden soms gedroogd.

Mirabellenpruimen, waaronder ‘Mirabelle de Nancy’, zijn over het algemeen zelfbestuivend. Dit betekent dat ze in staat zijn om vrucht te dragen zonder dat er pollen van andere pruimenbomen nodig zijn.

Pruimenbomen gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.