Prunus domestica Bleu de Belgique

Prunus domestica ‘Bleu de Belgique’ is een pruimenvariëteit die oorspronkelijk uit België komt. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Oorsprong:

‘Bleu de Belgique’ is een Belgische pruimenvariëteit.

Deze pruimen hebben meestal een zoete en sappige smaak. Het vruchtvlees is stevig maar toch sappig. De pruimen hebben vaak een uitgesproken zoet aroma.

‘Bleu de Belgique’-pruimen hebben een diepblauwe tot paarse schil, waardoor ze een opvallende verschijning hebben. De vruchten hebben vaak een ovale vorm.

De oogst van ‘Bleu de Belgique’ vindt meestal plaats in de zomer, meestal in de maanden juli tot augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor vers consumeren, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor het maken van jam, gelei, desserts en andere culinaire toepassingen.

Pruimenbomen, inclusief ‘Bleu de Belgique’, kunnen profiteren van kruisbestuiving. Het planten van andere pruimenrassen in de buurt met compatibele bloeitijden kan de vruchtzetting verbeteren.

Pruimenbomen gedijen over het algemeen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.