Prunus domestica Belle de Louvain

Prunus domestica ‘Belle de Louvain’ is een pruimenvariëteit die oorspronkelijk uit België komt. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke pruimensoort:

Oorsprong:

‘Belle de Louvain’ is ontstaan in België en wordt daar al geruime tijd geteeld.

Deze pruimen hebben een zoete en sappige smaak. Het vruchtvlees is stevig maar sappig.

‘Belle de Louvain’-pruimen hebben meestal een ovale vorm. De schil is glad en heeft een diep paarse kleur met een lichte wasachtige laag. Het vruchtvlees kan geel tot oranje van kleur zijn.

De oogst van ‘Belle de Louvain’ vindt meestal plaats in de zomer, meestal in de maanden juli tot augustus, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze pruimen zijn geschikt voor vers consumeren, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor het maken van jam, gelei, en andere culinaire toepassingen.

Pruimenbomen, waaronder ‘Belle de Louvain’, profiteren van kruisbestuiving. Het planten van andere pruimenrassen in de buurt met compatibele bloeitijden kan de vruchtzetting verbeteren.

Pruimenbomen gedijen over het algemeen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Zorg voor goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.