Juglans Bella Maria

Juglans regia ‘Bella Maria’ is een specifieke variëteit van de gewone walnoot (okkernoot). Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze walnotensoort:

Beschrijving van de boom:

Grootte: Juglans regia-bomen kunnen behoorlijk groot worden, met een volwassen hoogte van 12 tot 18 meter.

Bladeren: De bladeren zijn samengesteld en geveerd, typisch bestaande uit 5 tot 9 deelblaadjes.

Bloemen: De boom is eenhuizig (monoecious), wat betekent dat mannelijke en vrouwelijke bloemen op dezelfde boom voorkomen. De mannelijke bloemen verschijnen als katjes, terwijl de vrouwelijke bloemen klein en onopvallend zijn.

 Bella Maria’ staat bekend om zijn walnoten, die eetbaar zijn. De noten hebben een harde schaal en zijn omgeven door een groene schil die barst als de noot rijp is.

Walnoten zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten gezonde vetten, eiwitten en vezels.

De oogsttijd voor walnoten, inclusief ‘Bella Maria’, is meestal in de herfst, meestal tussen september en november, afhankelijk van de specifieke klimatologische omstandigheden.

De smaak van de noten van ‘Bella Maria’ is vergelijkbaar met die van andere gewone walnoten. Ze hebben een kenmerkende milde, boterachtige smaak.

Juglans regia ‘Bella Maria’ gedijt goed in gematigde klimaten en vereist volle zon voor optimale groei en vruchtzetting.

De boom heeft goed doorlatende, vruchtbare bodem nodig.

Zoals veel gewone walnoten, is ‘Bella Maria’ eenhuizig, wat betekent dat het zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen op dezelfde boom heeft. Bestuiving vindt plaats met behulp van wind of bijen.