Malus domestica Sterappel

“Sterappel” is een Nederlandse appelvariëteit die ook bekend staat onder de naam “Sterappel van Munster.” Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke appel:

Sterappel
Oorsprong:

De “Sterappel” is ontstaan in Nederland.

Deze appelvariëteit staat bekend om zijn zoete smaak en sappige textuur. Het vruchtvlees kan zowel zoet als lichtzuur zijn, afhankelijk van het tijdstip van de oogst.

De appels hebben meestal een groengele schil met soms een lichte rode blos. De vorm van de appel is vaak enigszins afgeplat en heeft een kenmerkende sterachtige vorm aan de onderkant, vandaar de naam “Sterappel.”

De oogst van de “Sterappel” vindt meestal plaats in september, hoewel de precieze oogsttijd kan variëren afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze appel is geschikt voor vers consumeren en kan ook worden gebruikt voor het maken van appeltaarten, appelmoes en andere gebakken producten.

De bestuiving van appelbomen kan worden bevorderd door de aanwezigheid van andere appelbomen met compatibele bloeitijden in de buurt.

Appelbomen, waaronder de “Sterappel,” gedijen goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Ze vereisen goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.