Malus domestica Rode Boskoop

Malus domestica ‘Rode Boskoop’, ook bekend als ‘Rode Bellefleur’ of ‘Belle de Boskoop Rouge’, is een Nederlandse appelvariëteit die afstamt van de originele ‘Goudreinet’ (of ‘Boskoop’)-appel. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke appel:

Rode-Boskoop
Oorsprong:

‘Rode Boskoop’ is ontstaan in Nederland en is een variatie van de bekende ‘Goudreinet’ of ‘Boskoop’-appel. Deze variëteit is een rode sportmutatie van de oorspronkelijke groene ‘Boskoop’.

De ‘Rode Boskoop’ staat bekend om zijn uitgesproken, krachtige smaak. Het vruchtvlees is stevig en sappig, en de smaak kan variëren van zoet tot zuur, afhankelijk van het tijdstip van de oogst. Over het algemeen heeft het een uitgesproken appelsmaak.

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze appelvariëteit een rode schil. De kleur kan variëren van lichtrood tot diep rood en kan soms wat groenachtige tinten hebben. De vorm van de appel is vaak rond tot enigszins afgeplat.

De oogst van ‘Rode Boskoop’ vindt meestal plaats in oktober. Het is belangrijk om de appels op het juiste tijdstip te oogsten om de gewenste smaak en textuur te verkrijgen.

‘Rode Boskoop’ is veelzijdig en kan zowel vers worden gegeten als worden gebruikt voor het maken van appelmoes, appeltaarten, en andere gebakken producten. De stevige textuur van de appel maakt het ook geschikt voor het bewaren.

Net als veel andere appelvariëteiten kan ‘Rode Boskoop’ profiteren van kruisbestuiving voor een betere opbrengst. Het is raadzaam om andere appelbomen met compatibele bloeitijden in de buurt te hebben voor bestuiving.

‘Rode Boskoop’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Het vereist goed doorlatende grond en regelmatige irrigatie voor een gezonde groei.