Malus domestica Gloster Elstar

Het lijkt erop dat er mogelijk enige verwarring is over de appelvariëteit “Gloster”. Er zijn verschillende appelrassen die vergelijkbare namen hebben of lokale varianten zijn van bredere variëteiten. Een veel voorkomende appelvariëteit met de naam “Gloster” is “Gloster Elstar”, een kruising tussen “Golden Delicious” en “Prima”.

Hier is informatie over “Gloster Elstar”:

Gloster-Elstar
Oorsprong:

“Gloster Elstar” is ontstaan in Duitsland als een selectie uit de Elstar-familie. Het is specifiek ontwikkeld om een verbeterde versie van de populaire “Elstar” te zijn.

De smaak van “Gloster Elstar” wordt vaak omschreven als zoet met een lichte zuurheid. Het vruchtvlees is sappig en knapperig, waardoor het geschikt is voor verse consumptie.

De appels hebben een aantrekkelijke blos en een combinatie van rood en geel in hun schil. De vorm is meestal rond tot enigszins afgeplat.

De oogst van “Gloster Elstar” vindt meestal plaats in september tot oktober, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

Deze appelvariëteit is geschikt voor vers consumeren, maar kan ook worden gebruikt in salades, sappen, appeltaarten en andere culinaire toepassingen.

“Gloster Elstar” is zelfbestuivend, wat betekent dat het in staat is om vrucht te dragen zonder bestuiving door pollen van andere appelbomen. Dit maakt het een handige keuze voor thuiskwekers.