Malus domestica Cox's Orange Pippin

Malus domestica ‘Cox’s Orange Pippin’ is een bekende en hoog gewaardeerde Engelse appelvariëteit die bekend staat om zijn uitstekende smaak en aroma. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze specifieke appel:

Coxs Orange Pippin
Oorsprong:

‘Cox’s Orange Pippin’ is ontstaan in Engeland en werd voor het eerst geteeld door kweker Richard Cox in 1830. Het is het resultaat van een toevallige zaailing van een Ribston Pippin-appelboom.

Deze appel staat bekend om zijn rijke, complexe smaak. Het vruchtvlees is sappig, knapperig en heeft een evenwichtige combinatie van zoet en zuur. Het aroma is sterk en aangenaam.

De appels hebben een kenmerkende uiterlijk met een gouden tot oranjebruine schil, soms met een rode blos aan de zonnige kant. De vorm van de appel is meestal rond tot enigszins kegelvormig.

‘Cox’s Orange Pippin’ wordt meestal geoogst in september tot oktober, afhankelijk van de lokale groeiomstandigheden en het klimaat.

De uitstekende smaak en textuur maken ‘Cox’s Orange Pippin’ ideaal voor verse consumptie. Het is ook geliefd voor gebruik in salades, desserts, appelsap en appeltaarten.

Deze appelvariëteit is zelfsteriel, wat betekent dat het beter vrucht zet met behulp van stuifmeel van andere appelbomen. Het wordt aanbevolen om een andere appelboom met compatibele bloeitijden in de buurt te hebben voor bestuiving.

‘Cox’s Orange Pippin’ gedijt goed in gematigde klimaten met voldoende zonlicht. Het heeft goed doorlatende grond nodig voor optimale groei. De boom is redelijk vatbaar voor ziekten, dus het is belangrijk om goede verzorging en bestrijdingsmaatregelen toe te passen.